VAALS Tentstraat 67

Indeling

De befaamde architect Moretti heeft deze prachtige hoeve ontworpen met een pachterswoning, gelegen aan een zeer aantrekkelijk omgeving. Deze hoeve stamt uit 1777 en heeft altijd dienst gedaan als woonboerderij waar later een woonhuis van werd gemaakt. De toekomst heeft een grote potentie voor deze Cereshoeve. Deze bijzondere locatie kan zorg en kennis samenbrengen door deze voormalige hoeve. Vaals heeft velen kansen in de streek waar het ‘Ceres Zorghotel' perfect past in deze omgeving. Doordat Vaals tussen de grote medische centra Maastricht en Aken ligt, maakt dit authentieke karakter gebouw een uitermate geschikte locatie. Daarbij biedt het platform alles onder een dak waaronder de medici, therapeuten en academici.

Indeling Cereshoeve

Begane grond
De hoeve heeft een gevel met prachtige reliëfvoorstelling van de godin Ceres dat centraal aan de binnenplaats ligt. Via de centrale entree bevinden zich links en rechts twee grote ruimtes. Aan het einde van de gang bevindt zich de keuken dat voorzien is van eeuwenoude hardstenen vloer met een bijzonder gewelvenplafond. In de keuken leidt een trap naar een stahoge kelder van circa 80m² waar een groot gedeelte van de benedenverdieping gesitueerd is.

Eerste verdieping
Vanuit de entree kunt u de trap nemen naar de eerste verdieping. Op deze verdieping is een grote centrale gang waar (deels) verschillende grote vertrekken gesitueerd zijn aan de weerzijden. Alle kamers hebben royale afmetingen en grote ramen. Het is noodzakelijk dat hier een restauratie plaatsvindt door lekkages uit het verleden. Hier zijn namelijk een aantal vloeren vergaan.

Tweede verdieping
Om naar de tweede verdieping te komen kunt u de trapnemen. Hier zijn ook weer een aantal kamers aan de weerszijden gesitueerd. De hoogte van de verdieping is hier een stuk lager doordat dit oorspronkelijk ontworpen is door het personeel. Verder is er een separate trap dat tenslotte leidt naar de zolderverdieping. Deze zolder heeft maar liefst een vloeroppervlakte van 130 m². Ook heeft deze zolder een prachtige monumentale onbeschoten kap met een indrukwekkende spantconstructie.


Pachterswoning
De pachterswoning is gesitueerd aan de linkerzijde van de binnenplaats. De woning heeft een benedenwoning en bovenwoning. Vanuit de binnenplaats is de bovenwoning bereikbaar en de benedenwoning is via een prachtige entree aan de andere zijde van het pand bereikbaar.

Schuur
De Cereshoeve heeft aan de rechterzijde een grote schuur gesitueerd. De schuur heeft op de begane grond een groot vloeroppervlak van 190 m² en een vrije hoogte met ruim 14,5 meter in de nok. Deze schuur laat zijn oorspronkelijke constructie in zijn glorie zien. Hier is ook een onbeschoten kap en een indrukwekkende spantconstructie.

Opstallen
De Cereshoeve heeft aan de linkerzijde twee oorspronkelijk stallen staan waarbij
een groot gedeelte ongemoeid is gelaten. De stallen hebben boven een enorme zolderruimte van 200 m².


Lees meer
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK